• שבת ומועדים
  • המקדש

טעות בקידוש

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ו אלול תשע"ה
שאלה
כבוד הרב, מי שמתעקש לומר קידוש בעל פה ולא מתוך סידור, אבל מדי פעם (באמת רק מיעוט קטן) הוא טועה ונוצרים כל מיני מצבים בעייתיים, כגון: - אחרי הפסוקים הוא מדלג על ״בורא פרי הגפן״ ואומר רק ברכת הקידוש. - הוא מברך רק ״ בורא פרי הגפן״ ומייד שותה, בלי ברכת ״מקדש ה...״ בליל שבת/חג. (כשאומרים לו שדלג, הוא מתעקש שלא הקשיבו והוא לא דלג) - הוא נתקע באמצע הברכה ומלמל כמה מלים לא ברורות וקופץ לחתימה ולא ברור אם אמר מה שצריך כדי לצאת ידי חובה - הוא מדלג על ״ בורא פרי הגפן״, מתחיל ברכת הקידוש וחותם ״בורא פרי הגפן״ מה אפשר לעשות בכל אחד מהמצבים הנ״ל כדי לצאת ידי חובת קידוש, בלי להעליב אותו - ברור שלומר שוב קידוש לעיני כל לא בא בחשבון. תודה מראש.
תשובה
ללחוש בשקט את הקידוש כדין אך טוב יותר אם אפשר להסביר לו שעדיף שאחד הצעירים יקדש