• כל השאלות

נשק לחיילים בשבת בבית ובביהכ"נ

הרב יצחק בן יוסף

ז תשרי תשע"ו
שאלה
ב"ה. א. חייל שיוצא לשבת הביתה עם הנשק - האם מותר לו להסתובב כל השבת עם נשק עליו? (בביהכ"נ, בדרך לביהכ"נ וכדו’.) אני גר בירושלים ובשכונות שבהן אני נמצא בשבתות לא זכורה לי אפי’ פעם אחת בה ראיתי שמסתובבים עם נשקים, גם חיילים שהשתחררו לשבת. מצד שני, ביישובים הרבה פעמים חיילים בני היישוב שמגיעים לשבת הביתה מסתובבים כל הזמן עם נשק. האם יש לכך היתר? מה ההסבר לזה? ב. עניין נוסף. האם חייל שיצא לשבת או לרגילה, ונכנס לביהכ"נ/ ביהמ"ד לתפילה או לימוד כשהנשק נמצא עליו - האם יכול להכניס את הנשק בחופשיות או שצריך וראוי להתאמצץ ולכסות את הנשק כגון לכסותו בשקית אשפה גדולה ואטומה וכדו’. תודה רבה. שנה טובה
תשובה
א. נשק הוא כלי שמלאכתו להיתר לדעת הגר"ש גורן זצ"ל ולדעת הרש"ז אורבאך זצ"ל - מפני שנועד לייצר הרתעה.וכך פוסק הגר"ד ליאור שליט"א. וגם לדעת המחמירים שזהו כלי שמלאכתו לאיסור מותר לטלטלו לצורכי הבטחה, כול המדינה היא חזית ובוודאי ירושלים. ב. ראוי להסתירו מספיק מתחת לכיסא. ה' יצליח דרכך.