• שבת ומועדים
  • חודש אלול

גזל באמירת סליחות

הרב אליעזר מלמד

כ"ד אלול תשס"ב
שאלה
אם לאדם אין אפשרות ללכת לישון מוקדם בערב, האם ישכים ללכת לסליחות בבוקר על אף שיהיה עייף לאחר מכן בשעות העבודה? האם אין חשש גזל בכך ויצא שכרו בהפסדו?
תשובה
אם הדבר יגרום לכך שלא יוכל לבצע את עבודתו כראוי, מוטב שיקום כרגיל, ולא יגזול את מעסיקו. אמנם אם יש סיכוי שיוכל לבצע את תפקידו כראוי, מוטב שיקום וינסה לעבוד כראוי. ובכל אופן, אם אינו יכול לומר סליחות בזמן, יאמרם אחר תפילת שחרית, או לפני מנחה, ואת י"ג מידות רחמים לא יאמר.