• שבת ומועדים
  • חולים, מעוברות ומניקות

צום אישה בהריון ביום כיפור

רבנים שונים

ח תשרי תשע"ו
שאלה
שלום, אשתי ביום כיפור בדיוק מסיימת את החודש השמיני להריון (שבוע 35). האם היא צריכה לצום כרגיל או שבמצב זה הדין שונה? תודה,
תשובה
שלום וברכה. ההדרכה הכללית כפי שמופיעה בתשובות באתר היא שאם אין סיבוך מיוחד או סיבה יוצאת דופן, נשים בהריון צריכות לצום את צום יום כיפור. עדיף שהיא תישאר במזגן כל היום ולא תתאמץ, וכך הצום יעבור עליה ביתר קלות. ניתן לקרוא ביתר הרחבה בשיעור המצורף - //www.yeshiva.org.il/midrash/23088 בברכת התורה, WWW.Yeshiva.org.il