• שאלות אקטואליות

משתפי הפעולה

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ו אלול תשס"ב
שאלה
רציתי לשאול מה דעת הרב וכיצד עלינו להתייחס לערבים "המואשמים" בשיתוף פעולה עם ישראל ובחלק מהמקרים אף מקבלים עונש מוות אכזרי. אציין, שאני אישית, באף אחד מהמקרים, לא שמתי לב שמציינים בתקשורת תגובה בשם ממשלת ישראל (כמו למשל, האם באמת אותו ערבי שיתף איתנו פעולה). מצד אחד אפשר להגיד, מה טוב, הנה במקום שאנחנו נהרוג אותם הם רוצחים אחד את השני. מצד שני, אם אותו אחד באמת שיתף פעולה אולי הוא מוגדר כ"חסיד אומות העולם".
תשובה
אין ספק שגוי המסייע לנו ראוי להגנתנו ולסיוענו. דוגמא לכך היא רחב, אע"פ שהייתה כנענית ניצלה על ידינו.