- הלכה
- בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין
בצל שנחתך בסכין בשרית וטוגן במחבת חלבי- ע"מ
שאלה
שלום,
חתכתי בצל על קרש בשרי עם סכין בשרי (לא בני יומם) וטיגנתי אותו במחבת חלבי (לא בן יומו).
1. מה דין המחבת?
2. האם ניתן לאכול את התבשיל עם גבינה?
על פי עדות המזרח.
תודה רבה
תשובה
1.המחבת צריך הכשרה בליבון קל/הגעלה.
2. התבשיל מותר באכילה לדעת השולחן ערוך.

בצל שנחתך בסכין בשרית שאינה בת יומה
הרב נועם דביר מייזלס | ה סיון תש"פ

תנור פרווה שאפו בו בצל שטוגן בחלבי
הרב נועם דביר מייזלס | ב שבט תש"פ
מרק עם בצל (בושל בבשרי) בכלי חלבי
הרב בנימין במברגר | י"ג אייר תשפ"ב
מנהג חיתוך בצל
הרב בנימין במברגר | כ"ז אדר תשס"ט

הרב יצחק בן יוסף
מו"צ ורב שכונה ברמת גן.ראש בית מדרש תורה או"ר ודיין בבית הדין לגיור בצה"ל. לשעבר רב זרוע יבשה וראש בית המדרש של הרבנות הצבאית.

תפילת הדלקת נרות שבת
ט"ו אייר תשע"ב

מעשר כספים ממתנות החתונה
ז אייר תשע"ב

מוקצה באוכל שבושל במזיד, כלי שאין לו שימוש היתר
י"ד אייר תשע"ב

חימום אוכל משבת לחג שבועות
ז אייר תשע"ב

מה אומרים בניחום אבלים
הרב ש. יוסף וייצן | כ"ו תמוז תשס"ח

הכשרת כבד בתנור
הרב יוסף דהאן | ד סיון תשס"ב

איך לקבל תענית יחיד
הרב יצחק בן יוסף | כ מרחשון תשע"ג

דיבור אחרי קריאת שמע שעל המיטה
הרב עזריה אריאל | כ"ו מרחשון תשע"ד

בישול בכיריים "אידוקציה" לתבשילים של שבת
הרה"ג יעקב אריאל | ג שבט תשפ"ג
תפילה במקום על מדריגה
כולל הלכה בית אל | ד שבט תשפ"ג

שינוי השם
הרב דוד חי הכהן | ב שבט תשפ"ג
