• שירה ומוזיקה

תוכן שיר

הרב יאיר וסרטיל

ו טבת תשע"ו
שאלה
שלום כבוד הרב. רציתי לשאול. א. יצאה שמועה שיש בעיה לשמוע את השיר ’מתנות קטנות’. האם זה נכון? ב. כתוב במ"ב (קכג, יא) שמי שגמר 18 באמצע חזרת הש"ץ, צריך לחכות כשיעור שלוקח לחזן להגיע מתחילת חזרת הש"ץ עד קדושה. האם למעשה יש לנהוג כך? אם כן, גם בערבית - הרי אין בה חזרת הש"ץ?
תשובה
א. חיפשתי את מילות השיר ועברתי עליהם ולא מצאתי בעיה. כמובן ששישי אצלנו הוא לא עיתון במרפסת אלא התכוננות לשבת קודש, אך השיר מבטא את הכמיהה לשבת ממבט עינו של אדם מסורתי ואם כששומעים הוא מוסיף לאדם אוירה של קדושה הדבר מבורך. ב. יש לנהוג כך ואפילו בערבית שהרי המשנה ברורה כותב שיש לנהוג כך אפילו כשמתפלל ביחידות בביתו שאז אין חזרת הש''ץ. בברכה,