• ברכה אחרונה

ברכת בורא נפשות

כולל הלכה בית אל

י"ח טבת תשע"ו
שאלה
שלום לרב . אם אוכל מזונות(מאכל שברכתו מזונות) שמעורב בו דבר שברכתו נפשות והשיעור של הדבר המעורב כזית, והמזונות אין שעור ברכה אחרונה. האם מברך נפשות (לדוגמא בורקס ממולא בבשר)? תודה
תשובה
שלום וברכה. ככלל - כשיש מאכל ובו עיקר וטפל ואנו מברכים על העיקר כמו לדוג' בורקס ובשר שמברכים מזונות ופוטרים את הבשר וכדו', אזי אם אכל שיעור ברכה מהמזונות הוא פוטר בברכה אחרונה שלו גם את הבשר. אך, לשאלתך, אם לא אכל שיעור מספיק לברכה מהמזונות - צריך לברך על כל פנים בורא נפשות על הבשר הטפל. הרב ערן אסולין