צבעתי את חוט התפירה של בתי התפילין

הרבנות הראשית לישראל

ג אדר א' תשע"ו
שאלה
שלום כבוד הרבנים. יש לי צבע מיוחד לבתי התפילין ומדי פעם אני צובע איתו מקומות שאיבדו צבע (כמובן שלפני זה אני אומר "לשם קדושת תפילין"). יום אחד שמתי לב שחוט התפירה בצד החיצוני של בתי התפילין הוא בצבע בהיר (וזאת אחרי שהתפילין בדיוק חזרו מבדיקה ונמצאו תקינים), והחלטתי לצבוע גם אותו (הצד הבולט לעין). האם פסלתי אותן? תודה מראש וישר כח.
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה התפילין לא נפסלו בצביעת הגידים אחר התפירה היות התפירה היה כדין. אין לצבוע הגידים לפני התפירה כי יתכן שהצבע מהווה חציצה. בברכה הרב חגי בר גיורא