• שבת ומועדים
  • צאת שבת והבדלה

הבדלה לפני צאת השבת

הרב רואי מרגלית

י"א טבת תשס"ה
שאלה
האם מותר להתפלל ערבית במוצאי שבת לפני צאת השבת ולומר את ההבדלה בחונן הדעת (מתוך הנחה שיהיה ניתן לעשות מלאכה רק לאחר צאת השבת לפי הזמן המוגדר)?
תשובה
כתב השו"ע בסימן רצ"ג סעיף ג' שאדם אנוס, כגון: שנפטר לו אחד מקרוביו ל"ע, וצריך להחשיך על התחום או להכין צרכי הלויה, יכול להתפלל מפלג המנחה ערבית ולהבדיל, אך שאר אדם ימתין אף אם ממהר לפחות עד צאת הכוכבים ולכתחילה עד זמן צאת שבת הנדפס בלוחות. הרב רואי מרגלית. לתשובת הרב יעקב אריאל.