• מצוות השירות

צבא

הרה"ג יעקב אריאל

ד אדר ב' תשע"ו
שאלה
שלום וברכה!! ידוע שבצבא יש המון נפילות רוחניות והמון דברים קשים להתמודד עמם וכבר נפלו המון חללים מבחינה רוחני אם כן למה שהצבא יהיה מצווה?? הרי זה לכאורה מצווה הבאה בעבירה שאדם נלחם ומגן על עמו ותוך כדי זה נכשל באיסורי מראות אסורים עד כדי עריות א’’כ למה בכלל יש חיוב להתגייס?? ולמה רוב רבני הציונות הדתית לא מעודדים להתגייס לנח’’ל חרדי או למסגרות ללא פיתויים ויצר רע?? תודה רבה
תשובה
אכן יש לעודד גיוס בנים במסגרות מתאימות וכמו"כ אנו מתנגדים לגיוס בנות