• יארצייט ואזכרה

קביעת תאריך אזכרה

הרב בנימין במברגר

ח אדר ב' תשע"ו
שאלה
כבוד הרב, לסבתי ז"ל אמורה להיות אזכרה בקרוב וברצוני לדעת שאיני טועה בקביעת תאריך האזכרה. סבתי נפטרה בי"ט באדר תשמ"ב ובתעודת הפטירה לא צויין אם מדובר באדר א’ או אדר ב’. לפי בדיקה עם מספר רבנים הבנתי כי במידה ולא ידוע איזה אדר, נוהגים לקבוע את התאריך לאזכרה באדר ב’. לכן, שאתי האם באמת יש לקבוע את התאריך בי"ט באדר ב’ והאם לפי התאריך הלועזי זה יוצא ב29.3? תודה לכבודו על התשובה.
תשובה
שנת תשמ"ב לא הייתה שנה מעוברת והיה בה אדר אחד. במקרה כזה יש מחלוקת מנהגים, האשכנזים נוהגים לעשות באדר א' ואילו הספרדים באדר ב'. אם אתם אשכנזים ועבר תאריך האזכרה, תעשו השנה את האזכרה והקדיש באדר ב'. השנה זה יוצא בתאריך הלועזי שכתבת.