ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הכשרת קומקום | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"א ניסן תשע"ו

הכשרת קומקום


הרב דוד חי הכהן

שאלה:
האם ואיך מכשירים קומקום ומיחם לפסח?

תשובה:
בקומקום יש להסיר את האבנית ע"י שרייה במלח לימון, ואח"כ להרתיח בו מים עד לכמות המלאה ביותר האפשרית ואז הקומקום כשר.
במיחם יש לנהוג באותה דרך, אבל אם רגילים לחמם לחם פיתות או בורקסים על מכסה המיחם, אין למכסה הכשר ויש להחליף לפסח. וכמובן את המיחם יש להרתיח אחרי הסרת האבנית עד שהמים יגיעו למלוא הגובה ויעלו בועות, ועל הברז מבחוץ יש ליצוק מים רותחים מקומקום רותח.
ונא לנהוג בזהירות כדי לא להכנס אפילו לספק סכנה.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il