• פת, חלב, יין ובישולי גויים

השלמת אפיה ע"י גוי

הרבנות הראשית לישראל

י אייר תשע"ו
שאלה
שלום כבוד הרב ברצוני לדעת מה הדין בשלושה מצבים הקיימים במזנון אצלנו בעבודה, שם יש עובדת גויה (שראיתי שמדליקה ומכבה את המכשירים). 1. פיצה חצי אפויה (נניח בשביל השאלה שאינה ניתנת לאכילה ע"י הדחק) שעליה מוסיפים גבינות וירקות ומשלימים אפיה. – האם בשביל אשכנזים האפייה הראשונית נחשבת השתתפות מספקת באפייה? 2. טוסט – האם העובדה שהטוסט הוא במקורו כריך הניתן לאכילה כשלעצמו פוטרת מדין בישול נוכרים? 3. חימום במיקרוגל של פסטה מוכנה קרה – האם זה נחשב בישול? רב תודות
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה 1) מספיק ששליש בישול נעשה על ידי ישראל, ואני מניח שאפשר לאכול את הפיצה בשעת הדחק. 2) אין בעיה של בישול גויים לטוסט כי הלחם היה ראוי לאכילה. 3) חימום לא נחשב לבישול. בברכה הרב חגי בר גיורא