בי×Ē ×”×ž×“×¨×Š
  • ספריה
  • מו×ĸדים
  • לזמן הזה - יום ירושלים
קטגוריה משני×Ē
undefined
2 דק' קריאה
יום ירושלים הפך להיו×Ē ×™×•× שמח×Ēו של ה×Ļיבור ה×Ļיוני הד×Ēי. בשחרור ירושלים הוקמה הקומה השנייה של ה×Ļיונו×Ē. הקומה הראשונה היא ×Ļיון, והקומה השנייה ירושלים. הר הבי×Ē, הכו×Ēל, ה×ĸיר ה×ĸ×Ēיקה, הם הקומה הרוחני×Ē ×Š×ĸל גבי הקומה הגשמי×Ē. "ואולך א×Ēכם קוממיו×Ē" - ׊×Ēי קומו×Ē (בבא ב×Ēרא ×ĸה, ב). מלחמ×Ē ×Š×Š×Ē ×”×™×ž×™×, מלחמ×Ē ×Š×—×¨×•×¨ ירושלים, מפגש ה×ĸם ×ĸם מקום המקדש, הביאה לה×Ē×ĸוררו×Ē ×¨×•×—× ×™×Ē. ה×Ē×ĸוררו×Ē ×–×• הרא×Ēה שהמגמה ה×Ļיוני×Ē ×œ× מס×Ēיימ×Ē ×‘×¤×Ēרון הגשמי של הקיום היהודי, מגמ×Ēה אינה רק להשיב א×Ē ×”×ĸם לאר×Ļו ולמולד×Ēו, אלא גם להשיב א×Ē ×”×ĸם לאלוקיו, אל דרכו הרוחני×Ē, אל ×Ēור×Ēו, אל קודשיו.
ה×Ļיבור הד×Ēי הלאומי קיבל במלחמ×Ē ×Š×Š×Ē ×”×™×ž×™× ×Ēנופה גדולה וחדשה, והוא × ×ĸשה הכוח המוביל של הה×Ēיישבו×Ē ×‘×ž×¨×—×‘×™ האר×Ĩ ששוחררו, ה×Ēיישבו×Ē ×‘×ĸל×Ē ×ž×Š×ž×ĸו×Ē ×“×Ēי×Ē. ל×ĸומ×Ē ×–××Ē, ב×Ļד השני של ק׊×Ē ×”×“×ĸו×Ē ×‘×™×Š×¨××œ, בחלק החילוני השמאלני, אלו שראו ב×Ļיונו×Ē ×Ēנו×ĸה חילוני×Ē, שמגמ×Ēה היחידה היא לפ×Ēור א×Ē ×‘×ĸיי×Ē ×”×§×™×•× היהודי, ב×ĸיי×Ē ×”×§×™×•× הפיזי של ×ĸם מפוזר ומפורד, נ׍דת ומבוזה, א×Ļלם מלחמ×Ē ×Š×Š×Ē ×”×™×ž×™× היי×Ēה נקוד×Ē ×ž×Š×‘×¨ בשאיפה ה×Ļיוני×Ē, והמשבר הח׍ית במלחמ×Ē ×™×•× הכיפורים וב×ĸקבו×Ēיה. אז ה×Ēברר להם, שהר×ĸיון ה×Ļיוני החילוני לא השיג א×Ē ×ž×˜×¨×Ēו. החלום של מדינה יהודי×Ē ×‘××¨×Ĩ ישראל ׊×Ēפ×Ēור א×Ē ×”×‘×ĸיה היהודי×Ē, ובכך ×ĸם ישראל יגי×ĸ אל המנוחה ואל הנחלה, ה×Ēבדה: הנה הוקמה מדינ×Ē ×™×Š×¨××œ והב×ĸיה לא נפ×Ēרה! אדרבה, היא הוחרפה, מ×Ļב היהודים במדינ×Ē ×™×Š×¨××œ קשה יו×Ēר מא׊ר באר×Ļו×Ē ×”×’×•×œ×”. כאן ה×ĸם היהודי × ×Ēון במלחמו×Ē ×•×‘×˜×¨×•×¨ ובבדידו×Ē. ה×Ēקוו×Ē ×œ×”×™×•×Ē '×ĸם חופשי באר×Ļנו' - ה×Ēבדו.
ה×Ēחושה האיומה של הסכנה שהיי×Ēה ב×ĸרב מלחמ×Ē ×Š×Š×Ē ×”×™×ž×™×, הפחד מפני מלחמה נוראה ×ĸם רבבו×Ē ×§×•×¨×‘× ×•×Ē, ה×ĸיבה ×ĸל הני×Ļחון במלחמה. ה×Ēברר, שגם כאן, באר×Ĩ ישראל, לא מובטח קיומנו, את ×ĸל פי שהפ×ĸם ני×Ļחנו. ה×Ēחושה הקשה ה×Ē×ĸמקה אחר כך במלחמ×Ē ×”×”×Ēשה והגי×ĸה לשיאה במלחמ×Ē ×™×•× הכיפורים. אז המשבר של הר×ĸיון ה×Ļיוני השמאלי × ×ĸשה טוטאלי. מאז מחפש השמאל איך לה×Ēרחק מהר×ĸיון ה×Ļיוני, איך לבטל א×Ē ×”×ž×Š×ž×ĸו×Ē ×Š×œ מדינ×Ē ×™×Š×¨××œ כמדינ×Ē ×”×ĸם היהודי, מ׊מ×ĸו×Ē ×Š×™×•×Ļר×Ē ×—×™×Ĩ בין המדינה למדינו×Ē ×”×ĸולם, מ׊מ×ĸו×Ē ×Š×”×™× מקור לשנאה ואיבה ×Ēהומי×Ē ×›×œ×¤×™ ×ĸם ישראל. הדרך לכך היא ×ĸל ידי טשטוש הזהו×Ē ×”×œ××•×ž×™×Ē ×”×™×”×•×“×™×Ē ×Š×œ המדינה, טשטוש הגבולו×Ē ×‘×™×Ÿ ישראל ל×ĸמים.
יום ירושלים, שקשור כולו בזהו×Ē ×™×”×•×“×™×Ē ×ĸמוקה, אינו חג של השמאל החילוני. השמאל אינו רו×Ļה ×ĸוד במדינה יהודי×Ē, כי הזהו×Ē ×”×ž×™×•×—×“×Ē ×”×–××Ē ×”×™× ל×Ēפיש×Ēו אÖĩם כל ה×Ļרו×Ē ×Š×œ המדינה. אך הניסיונו×Ē ×Š×œ היהודים לברוח מ×ĸ×Ļמם לא ה×Ēחילו היום - והם את פ×ĸם לא ה×Ļליחו. פ×ĸם נוספ×Ē × ×Ļטרך ל×ĸבור א×Ē ×”×‘×™×¨×•×¨ הזה, שיוכיח שוב, שאי אפ׊ר להחביא א×Ē ×”×–×”×•×Ē ×Š×œ× ×•, וכאשר מנסים להס×Ēיר או×Ēה היא פור×Ļ×Ē ×‘×™×Ēר ׊א×Ē. אנו יוד×ĸים שכל הקשיים שלנו הם חלק מה×Ēהליך של גאול×Ē ×™×Š×¨××œ. אנחנו מקבלים א×Ē ×”×Ļרו×Ē ×‘××”×‘×” ושמחים ×ĸל הישו×ĸו×Ē ×”×‘××•×Ē ×ž×”×Ÿ, ומודים לקב"ה ×ĸל הישו×ĸו×Ē. ×ĸל כן יום ירושלים הוא לנו יום של הודאה והלל לקב"ה, שהחזירנו לירושלים ולמרחבי אר×Ĩ ישראל, יום של ×Ēפילה ×ĸל הגאולה השלמה ׊×Ēהיה במהרה בימינו אמן.
סרטונים ×§×Ļרים
שי×ĸורים פופולריים
שי×ĸורים פופולריים
שי×ĸורים חדשים
שי×ĸורים חדשים
א×Ē ×”×ž×™×“×ĸ הדפס×Ēי באמ×Ļ×ĸו×Ē ××Ēר yeshiva.org.il