ישיבהבשביל זה יש אינטרנט בית המדרש
בית המדרש
- מדורים
- סיפורים ותולדות צדיקים
- סיפורים נוספים
הם גרו באזור נתניה וניסו להשתלב בחיים הישראליים.
כשבגרה מעט, אמה הודיעה לה שאביה ייקח אותה לקווקז כדי להשיאה למוסלמי. אורלי ניסתה להתנגד, בכתה והתחננה שהיא צעירה, בסך הכול בת 17, וברצונה להינשא ליהודי כאן בארץ ישראל, אבל חטפה מכות על חוצפתה.
היא נסעה לקווקז עם אביה בניגוד לרצונה. כאשר ראתה לראשונה את בעלה לעתיד, נבהלה מפניו. הוריה הודיעו לה שזה סופי מבחינתם, ואם תתנגד לחתונה הם יזרקו אותה לרחוב, ואז עלולים לתפוס אותה זרים.
אורלי התחתנה עם המוסלמי בקווקז, ומהרגע הראשון הבינה שנקלעה לצרה צרורה. חודשיים לאחר החתונה עלתה עם בעלה ארצה, כי הוא רצה לקבל בזכותה אזרחות ישראלית, והתברר שזו הייתה כל מטרתו בנישואים.
מהיום שנישאה לא היה לה יום טוב אחד. בעלה הציק לה והשפיל אותה, והיכה אותה על כל דבר שלא מצא חן בעיניו.
אורלי ניסתה לשמור על יהדותה באופן בסיסי, שמירת שבת וכשרות, אך נתקלה בהתנגדות עזה, שהתבטאה באלימות קשה ובזריקת חפצים ברחבי הבית, השפלות ועלבונות. בתוך כל הסבל הזה נולדו לה שלושה ילדים, שנאלצו להיות עדים להתנהגותו האלימה של אביהם כלפי אמם.
בשנת 2013 התגלה גידול קשה במוחה של אורלי, והיא חויבה לעבור ניתוח מסובך מאוד. מיד כשנודע לבעל על המחלה הקשה שפקדה אותה הוא קם ועזב את הארץ, והשאיר אותה עם הילדים לאנחות.
כשהחלימה ממחלתה קלטה את מצבה העגום, והחליטה שהגיעה העת להתגרש מהמוסלמי ולנצל את ההזדמנות לחיות ולגדל את ילדיה כיהודים כפי שתמיד רצתה.
כשהחלה לברר כיצד תוכל להתגרש, הבינה שניתן לקבל גט אך ורק בארץ נישואיה, ולכן נסעה עם ילדיה בחזרה לקווקז לזמן מועט כדי לקבל את הגט ולחזור לארץ ישראל.
הזמן המועט הפך לשלוש שנות גיהינום. כאשר הבעל הבין מה מטרת בואה, הוא החל ב"סדרת חינוך" של אלימות קשה, שהתבטאה במכות לה ולילדיה, בניסיון לרצח ושריפת הבית שבו התגוררו. פעם אחת, כאשר הבחין בשרשרת מגן-דוד שענדה, קרע אותה מעליה והתייחס אליה כאל שפחה חרופה. הוא השאיר את המשפחה בלי אוכל וכסף ודרש שהילדים ילמדו בבתי ספר מוסלמיים. אורלי מנעה זאת ממנו במסירות נפש.
בעוצם מצוקתה התוודעה לאנשי חב"ד שעזרו לה, תמכו בה, והכניסו את ילדיה לבית ספר יהודי, שבו למדו הילדים והתחזקו ביהדותם.
הימים עברו על אורלי בבכי ובכעס. היא התלוננה במשטרה כמה פעמים על האלימות שחוותה, ובית המשפט המקומי הסכים לשחררה והכריח את הבעל לתת לה גט.
היא הצליחה לחזור לארץ בתקווה לחזור לעמה ולחיות עם ילדיה ברוח היהדות. אורלי חזרה ענייה מרודה, בודדה מאוד, עם זיכרונות מרים של מכות וחבורות בגוף ובנפש. היא לא נרדמה בלילות והטראומות ליוו אותה גם במשך היום.
אישה טובה שהכירה את מצבה העגום, פרסמה בעיתון מקומי באזור מגוריה את סיפור חייה כדי לנסות לגייס בעבורה עזרה.
בוקר אחד, קשה ובודד במיוחד, קיבלה שיחת טלפון. על הקו הייתה אישה מעמותת 'יד לאחים', ששאלה לשלומה. במשך שנים לא זכתה שיתקשרו אליה לשאול מה איתה ואיך היא מסתדרת. שיחת טלפון אחת שינתה את חייה. מאז פעילה בשם יונה מטעם 'יד לאחים', שמסייעת לנשים שנפגעו מקשר זוגי עם לא יהודי, נפגשת עמה באופן קבוע, מסייעת לה להתמודד עם החוויות הקשות שעברה, ונותנת לה תקווה לחיים חדשים וטובים.
בפגישתה האחרונה עם יונה, קיבלה אורלי שי מ'יד לאחים', הכולל ערכה להדלקת נרות חנוכה. כשקיבלה את החנוכייה לידיה זלגו דמעותיה. היא סיפרה ליונה כי השנה לראשונה תוכל להדליק את הנרות ליד החלון הפונה לחזית הבניין ולא בסתר ובחשש. מבעד לדמעותיה סיפרה איך בשנים שהייתה בקווקז הדליקה נרות חנוכה בסתר, מרוב פחד שאיש לא יראה. בעזרת משפחתה החדשה, משפחת 'יד לאחים', תזכה השנה להדליק את הנרות על אדן החלון, מוקפת בילדיה, ותהיה גאה בכך שהיא זוכה להפיץ ברשות הרבים את אור יהדותם.
ליצירת קשר לסיפור בעל מסר יהודי שחוויתם:[email protected]
מתוך העיתון בשבע.

מה יש לנו ללמוד משנתיים של מלחמה?

הלכות קבלת שבת מוקדמת

כשהתמיד בוטל - החומות קרסו

מה חז"ל באמת רצו שנרגיש בין י"ז בתמוז לט' באב?

לא בדיבורים אלא במעשים: הדרך היחידה לחיבור בעם ישראל

שלושה שותפים בזוגיות: מה למדנו מהאבות והאימהות?

איך להגדיל או להקטין רצועות תפילין של ראש בקשר מרובע?

מתנות בחינם

ארץ החיים – הקשר המיוחד שלנו לארץ

למה ללמוד גמרא?

איך ללמוד אמונה?
שיעורים באתר ישיבה
ניווט מהיר

צבא גבולות המחנה
סוגיית ההפרדה המגדרית בצבא אינה דומה לעבודה משותפת של גברים ונשים בחיים האזרחיים. תנאי הלחימה, הצפיפות והקרבה הממושכת יוצרים מציאות ייחודית שבה שאלת הגבולות ודיני צניעות מקבלים משמעות אחרת

רביבים העבודה - תפקיד האדם בעולם
חובה על האב ללמד את בנו אומנות, כלומר מקצוע | גם אם הבן יבחר להקדיש את חייו לתורה, עדיין מוטל על האב ללמד את בנו אומנות | הברכה שה' מביא לאדם מגיעה על ידי חריצותו של האדם בעבודתו | ההתבטלות מעבודה כרוכה באיסורי תורה ובחילול השם | ההתבטלות מעבודה היא התבטלות מאחד מתפקידיו היסודיים של האדם, שנברא "לעובדה ולשומרה", ומביאה את האדם לידי עבירה

פרפראות בפרשה א-ת פ"ש פרפראות בפרשה א-ת-פ"ש פרשת חקת
וַיֵּשֶׁב בְּאֶרֶץ טוֹב. מהי שמה המקורי של ארץ טוב ומדוע שינו את שמה | האם יש הבדל בקריאת התורה בין שירת הים, שירת הבאר ושירת משה בפרשת האזינו | מה הטעם שמשה רבינו הניח את נחש הנחושת על עמדו, ורק חזקיהו מלך יהודה עמד ושברו שלא יוכלו לעבוד אותו | ראיה בפרשה שבכל ארבעים שנה שהיו בני ישראל במדבר לא היה רוצח נפש בשגגה. ועוד!

אורות הקודש - הרב זלמן מלמד שליט"א יסוד ועיקר העבודה הרוחנית
דרך הקודש ג' פסקה ה-ו
הרב מבאר כי יסוד העבודה הרוחנית מושתת על אמונה והכרת הערך היחסי והתלות המוחלטת של העולם והאדם בבוראו. בנוסף, הרב מסביר כיצד מודעות עמוקה זו מובילה לתהליך מתמיד של התעלות ודביקות באור האלוקי, ששיאו והשלמתו באים לידי ביטוי בהפיכת הרע לטוב והחושך לאור.

מאמר שלישי גבולות ההיגיון במצוות כיבוד הורים
מאמר שלישי המשך סיכום פסקה ז'
השיעור בוחן את גבולות ההיגיון בקיום מצוות שנדמות שכלתניות, כמו כיבוד אב ואם וברית מילה, תוך הדגשה שיהודים מקיימים אותן כגזירה אלוקית מוחלטת שמעבר לטבע האנושי. דרך עיון בסוגיות מהגמרא, פסיקות הרמב"ם והסברי ספר הכוזרי, מודגשת המסירות והשמחה העל-טבעית הנדרשות במצוות אלו.

יסודות הש"ס יסודות דיני הקדשות
דיני ההקדשות אינם קשורים רק לסדר קדשים, אלא גם לנדרים ולדיני ממונות. בשיעור מובאות החלוקות הבסיסיות בין קדושת דמים לקדושת הגוף, קדושת פה וקדושת כלי, קניין הגוף וקניין פירות, החלוקות המקבילות והיחס ביניהן.

אורות התשובה - הרב הראל כהן החיבור בין תשובת היחיד לתיקון העולם
אורות התשובה פרק ה, פסקה ז-ח
ישנה דו- סטריות בין הדחף של העולם לתשובה והתקדמות לבין תשובת האדם ורצונו להיטיב: הן מעוררות זו את זו בהדדיות.

אורות ישראל ותחייתו בין הרצון הטוב להדרכה האלוהית
השיעור עוסק במגבלותיו של "הרצון הטוב" כשהוא מנותק מהדרכה מעשית, ומבקר את הנצרות שבחרה להישען עליו בלבד תוך נטישת חוקי התורה והמצוות. לעומת זאת, מודגש כי תפקידה של כנסת ישראל הוא לחבר את הרצון הטוב הפנימי אל ההדרכה והחוקיות האלוהית, ובכך לסלול את הדרך לתיקון ולהארת אומות העולם כולן.

חקת סוד פרה אדומה ושירת הבאר
הרב מסביר כי מצוות פרה אדומה מסמלת קבלת עול מלכות שמיים מוחלטת, ומדגיש את ייחודיותן של הלכות הטומאה והטהרה השייכות לעם ישראל בלבד בזכות קדושתו וקבלת התורה. בנוסף, הרב מתאר כיצד התבטלות ראשונית זו מובילה בסופו של תהליך לחיבור פנימי, טבעי ושמח אל התורה, המשתקף ב"שירת הבאר" ומביא בסופו לתיקון העולם ולניצחון מוחלט על המוות ועל יצר הרע.

מאמרי הראי"ה - הרב ש.י וייצן מלחמת עולם הקודש והחול ושם הוויה
מאמרי הראי"ה - מאמר "נאדר בקודש" סעיף ד'
הרב זצ"ל ממשיך את הפיסקאות הקודמות ואחרי שהוא מדגיש את התפיסות של עולם הקודש והחול הוא אומר שיש את שם הוויה שהוא השורש של שני מלחמות הללו.


















