• ספרי קודש וגניזה

ספרים שרובם חול ומיעוטם קודש

הרב עזריה אריאל

כ"ח טבת תשע"ז
שאלה
האם בספרים שרובם חול אך יש בהם מיעוט קודש יש חובה לא לשים עליהם דברי חול וכו’? למשל מחברת ספרות שלי, שהיא חול חוץ מפיוט אחד ומדרש אחד, האם יש לנהוג בו בקדושה או שמותר לי להניח עליו דברי חול?
תשובה
לשואל, שלום וברכה! ספר או מחברת שעיקרם חול ומיעוטם קודש מותר להניחם על הרצפה (כך כתב ב'גנזי הקודש' עמ' קנה בשם הרב אלישיב זצ"ל, לגבי עיתונים שעיקרם חול ויש בהם דברי תורה), וקל וחומר שמותר להניח עליהם דברי חול. מותר גם להיכנס איתם לשירותים, מפני שדפי החולין מהווים כיסוי לקודש (שם). בכל אופן, אין לזרוק את דברי הקודש לפח אלא צריך לגונזם.