ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

כשרות | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ט אדר תשע"ז

כשרות


כולל הלכה בית אל

שאלה:
בס"ד

שלום רב,
שאלה לגבי השתלשלות הארועים הבאה:

1. בד"כ אנחנו מחממים באותו מיקרו בשרי וחלבי, תמיד בכלים סגורים
2. בטעות חיממנו עוף עם רוטב בקערה סגורה אך למעלה היו מספר חורים מאוד קטנים. איני יודעת אם השפריץ החוצה.
3. שטפתי את צלחת המיקרו וחיממתי כוס עם מים במיקרו לשם הכשרתו
4. מאוחר יותר באותו יום חומם בטעות שניצל טבעול פרווה ישירות על צלחת המיקרו
5. את אותו שניצל פרווה בהיותו חם המשיכו אח"כ לחמם בכלי סגור חלבי.

האם יש בעיה עם הכלי החלבי?

תודה.

תשובה:
שלום וברכה

אין שום בעיה עם הכלי החלבי.

גם אם היינו בטוחים שיצאו אדים בשריים מהכלי של העוף, וגם אם נרצה לחשוש לשיטות שלא ניתן להכשיר את המיקרוגל והצלחת ונגדיר אותם כ"בשרי בן יומו", אין כלי בשרי נקי אוסר כלי חלבי על ידי מגע יבש ביניהם.

בברכה,
הרב עודד מילר


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il