ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

ערבוב הכלים | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ד תמוז תשע"ז

ערבוב הכלים


כולל הלכה בית אל

שאלה:
שלום רב. הנני מקפידה מאוד מאוד על הפרדת חלב ובשר בכלים. שאלה ראשונה-בני הבית מתבלבלים בקביעות למרות שאני מסבירה עשרות פעמים מה חלבי מה בשרי ולפעמים טועים ואני מוצאת את עצמי זורקת כל יום כמעט כלים לפח שערבבו לי אותם. מה הפתרון?
שאלה שניה:כלים פרווה עם מה לשטוף עם חלבי או בשרי? ואם זה לא משנה איך אזכור ששטפתי כלי זה עם חלבי או לאו דווקא בשרי?
תודה מראש

תשובה:
בע"ה

שלום וברכה

ראשית, יישר כחך על ההשקעה הגדולה שלך בניהול המטבח על פי כללי ההלכה!

לעניין שאלותייך:
א) אכן יש להקפיד להפריד בין הכלים החלביים והבשריים, וכדי לעשות זאת בצורה קלה ונעימה כדאי לחשוב יחד עם כל בני הבית על דרך סימון שתהיה ברורה לכולם.
אולי ניתן לעשות זאת כפי שנהוג במטבחיים מוסדיים: צביעת קצות הכלים בנקודת צבע אדומה/כחולה.

ב) ניתן לשטוף כלי פרווה עם סקוטש חלבי או בשרי, ובתנאי שהסקוטשים נקיים משאריות בשר או חלב, ובנוסף לכך המים קרים או פושרים ואינם חמים.
אין צורך לזכור עם איזה סקוטש הכלי נשטף.

אבקש להבהיר נקודה נוספת לגבי הכלים שכבר התערבבו בטעות:
תורתנו חסה על ממונם של ישראל, ודרכיה דרכי נעם.
זריקת כלים שלא על פי כללי ההלכה גורמת להפסד כספי ולמתח נפשי מיותר בין כתלי הבית.
ברוב המקרים בדיעבד הכלים אינם נאסרים בשימוש, ובמיעוט הפעמים שהם נאסרים - ניתן לשוב ולהכשירם.
כשם שאין להשתמש בכלים בשנית בלא לשאול רב, כך אין שום היתר לזרוק אותם סתם לפח בלא הוראה של רב!
על כן, כאשר כלים התערבבו יש להניחם בצד ולשאול שאלת רב.
אם יתערבבו כלים נוספים, מוזמנת בשמחה להפנות אלי שאלות בנושא.

בברכת הצלחה
הרב עודד מילר


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il