• שכנים ושותפים

בין שוכר לבעל דירה

כולל דיינות פסגות

י"ב אלול תשע"ז
שאלה
שלום. אני שכרתי דירה למשך שנה. הסכם החוזה היה שהשוכר משלם על השימוש בדירה כולל מים חשמל וכדו’, ובעל הדירה משלם על תיקונים וכו’ שהדירה צריכה. לקראת סיום השנה התברר שהיה פיצוץ בצינור המים של הדירה והתקבל חשבון מים גדול במיוחד על תקופה של 4 חודשים. כשנודע שיש נזילה, בעה"ב תיקן זאת מיידית. רצינו להתייעץ עם ת"ח על מי מוטל לשלם את חשבון המים שנשפכו לריק. האם השוכר חייב בתשלום או שזה נחשב נזק של הדירה שבעל הדירה אמור לשלם. יש לציין שמדובר בדירה ישנה שבעיות מסוג זה הן נפוצות בה. בנוסף, היתה בעבר נזילה נוספת, שעל המים שנשפכו שם שילם השוכר מרצונו. תודה רבה!
תשובה
שלום וברכה לפי המובן מהשאלה נראה שההסכם מול חברת המים הוא עם השוכר. לכן נראה שהתשלום הוא על השוכר. גם אם לא הייתם מסכמים כמו שסיכמתם על השוכר מוטל התשלום מכיוון שזה הוא הדין הבסיסי בחיובי משכיר ושוכר וכך גם נוהגים שתשלומי החשבונות על השוכר מכיוון שהוא המשתמש. כיוון שכך כל החיובים הנגררים מכך גם הם עליו, לדוגמא אם היה נוצר צורך להגיע לחברת המים וזה היה כרוך בהפסד יום עבודה נראה פשוט שההפסד הוא על השוכר והוא הדין כאן שיש התחייבות לשלם לחברת המים על כל המים שיעברו את השעון בין אם השתמשת ובין אם לאו וזה התנאי של חברת המים כדי לחבר אותך. הרב יעקב גרוס