• שאלות כלליות

אמירת קדיש ע"י נכד

כולל הלכה בית אל

ז אלול תשע"ז
שאלה
שלום, סבי מצד אימי נפטר אתמול בלילה. לסבי וסבתי יש 3 בנות. אני מבין שיש עדיפות שנכד יאמר אחריהם קדיש. האם יש עניין שכמה נכדים יאמרו? רק נכד אחד? דווקא הבכור? אני שואל לגבי הלוייה עצמה וכן לגבי השנה הראשונה. תודה
תשובה
שלום וברכה. ראשית, מן השמיים תנוחמו. לגבי אמירת קדיש על ידי הנכדים - כדאי שנכד אחד [עדיף שהנכד הגדול] יאמר קדיש רק בתנאי שהוריו מסכימים לכך! [או שהוא בעצמו יתום ח"ו]. נכד זה יאמר גם בהלוויה וגם בכל השנה כולה. ואין עניין שכמה נכדים יאמרו. בשורות טובות. הרב דביר טובי כולל הלכה בית אל.