• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

מה ללמוד בתחילת החזרה בתשובה

הרב יצחק גרינבלט

ט"ו טבת תשע"ח
שאלה
בוקר טוב התחלתי לחזור בתשובה לפני זמן מה. מבקשת גם להתחיל ללמוד תורה, כיוון שאני זקוקה גם לאתגר מחשבתי. ממה מומלץ לי להתחיל בלימוד? תודה
תשובה
בס"ד שלום לך. שמחתי מאוד לקבל את מכתבך. לצערי כתבתי תשובה אך ככל הנראה היא נמחקה בתהליך השליחה שלי אותה, ולכן אבקש סליחה על העיכוב בקבלת התשובה שלך. זכית להתחיל לעבור תהליך נפלא, תהליך של התחברות לאבינו שבשמים, ולא פחות מכך התחברות לעצמך, לדברים שאת מאמינה, לדברים שאת מרגישה שהם האמת שלך, ואשמח לעזור לך בדרך שלך בהמשך ההתקדמות שלך. הבקשה שלך להתחיל ללמוד תורה מאוד נכונה וטובה. שכן חלק מההתחברות לאבינו שבשמים היא על ידי לימוד התורה. הלימוד הן מקנה לאדם את הדרך איך להתקדם, והן מחבר עוד פן עמוק של האדם, את הפן השכלי. זכינו שיש לנו בתורה עולם עצום של חכמה, של עמקות ושל אוצרות אין סופיים של עונג פנימי וחיצוני, וכל אחד יכול למצוא את המקום שלו ולפי דברי חכמנו זכרונם לברכה את האות שלו בתורה, וכך להתחבר יותר ויותר אל אבינו שבשמים. יחד עם הזכות הגדול והעושר הגדול שזכינו אליו ובפרט היום בתקופת האינטרנט והוצאפ, דווקא היום נדרש האדם למשהו שבעבר לא יכל, וזה התאמת הצרכים שלו אל מה שהוא יקבל. אסביר מעט את הדברים. כדי שתוכלי להתחבר נכון לתורה לא כל כך כדאי להיכנס לחנות של ספרי קודש ולפתוח כל ספר, שכן דרך זו עלולה לבלבל אותך ולגרום לך לפגוש דברים שפחות מתאימים לך. לכן הפניה שלך לבקשת עזרה מאוד נכונה וחשובה. יחד עם זה, אודה על האמת שאינני מכיר אותך וממש אינני יודע עלייך כמעט כלום, ולכן הפניה לספרים בלי לדעת ידע בסיסי זה דומה לגישוש באפלה. בפרטים שכתבת לא כתבת את גילך, וממילא נתון זה משנה את כל הגישה, שהרי מובן הדבר שלכל גיל יש את הדברים המתאימים לו. מעבר לכך אינני מכיר אותך, את הנטיות שלך, את הדברים שמעסיקים אותך ושאת רוצה להשקיע בלימוד שלהם. לכן, במצב שלך הצעתי היא שתכתבי לי מעט יותר פרטים, וכך אוכל לדעת יותר לאן לכוון את דברי. דבר שני שאני מציע הוא שתוכלי להיפגש עם מישהי באיזור המגורים שלך ושהיא תוכל להכיר אותך ולהדריך אותך באופן יותר אישי. במשך השנים אנו באתר חיברנו המון חיבורים בין אנשים שנמצאים בשלב כזה או אחר בתהליך התשובה, עם אנשים שהם חיים את התורה ושיש להם ידע רחב בתורה וכך הם זכו להכוונה מדוקדקת וישירה שקידמה אותם מאוד מאוד. הצעתי היא שאעזור לך עם אפשרות זו ואני מאמין שתזכי על ידי להמון הצלחה. מובן הדבר שלבת אנו מפנים אשה שבכך אנו שומרים על מידת הצניעות שהיא יסוד חשוב ביהדות. חזרי וכתבי לי ואוכל בשמחה לעזור לך. בברכה הרב יצחק גרינבלט.