• כיבוד הורים פוגעים ומתעללים

דיני כיבוד סבו וחמיו

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ח שבט תשע"ח
שאלה
שלום רב חמי הוא איש קשה שלא מתגורר בארץ. הוא נוהג לבקר אותנו לפחות פעמים בשנה, ושוהה אצלינו בדירה בין חודש לחודש וחצי כל ביקור. עד לפני זמן מה נהג להקניט אותי והשפיל אותי בזמן לימודי לתואר בתור משהו שמתעלק על ביתו. דבר שהביא לפיצוץ כך שלא הסכמתי יותר שיתארח אצלינו. לאחר לידה של בני האמצעי, לא התעקשתי יותר שחמי לא יבוא לביקור אצלינו, אבל איני יכול להתייחס אליו בכבוד ולארח אותו כמו אורח רצוי. לרוב אני משתדל לא להימצא בבית ולהמנע מלפגוש אותו בזמן הביקור אצלינו. גם בשיחות שהוא מנסה לנהל אותי אני לרוב לא עונה ושותק. השאלה מבחינת דין תורה, מה דיני בעניין זה? האם לבקש ממנו לא להגיע אלינו כי זה הבית שלי, ואיני יכול לצאת מהבית למשך חודש בזמן הביקור, או לא להתייחס אליו כאורח שלי ולנסות להתעלם ממנו? תודה מראש
תשובה
שלום רב אם אתה יכול להתאפק ולארח אותו גם אם זה לא בשיא השלמות זה עדיף מאשר לדחות אותו לגמרי. אולם העיקר שלא תבזה אותו ולא יהיה כעס בבית. כל טוב