• שמחות

להכניסו בבריתו - מתי מברכים

הרב יצחק בן יוסף

כ"ב שבט תשע"ח
שאלה
לרב שלום, מתי מברך האב להכניסו בבריתו של אברהם אבינו לפני המילה או אחר כך?
תשובה
ברכת להכניסו בבריתו של אברהם אבינו צריך לברכה עובר לעשייתן, מנהג ירושלים וכך נוהגים הספרדים לברך קודם המילה, וכך כתב ר' אברהם בן הרמב"ם שנעשה מעשה לפני הרמב"ם לברך לפני המילה. ואילו מנהג האשכנזים לברך בין החיתוך לפריעה ובכך עדיין עובר לעשייתן והסביר בדעת כהן כיון שמל ולא פרע כאילו לא מל, לכן נחשב עדין שלא הושלמה המצווה ונחשב מברך עובר לעשייתן לפני הפריעה.