ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- הלכה
- בשר, דגים וביצים
- שחיטה והכשרת בשר
- הלכה
- כשרות
- שאלות כלליות
שאלה
שלום הרב,
היום יש יותר ויותר חברות שמגדלות בשר במעבדה. חלקן מבססות את גידול הבשר דרך מנגנונים כימיים ומכניים, זאת אומרת שמחליפים בעל חיים ומייצרים את אותו התהליך של עיבוד צמחים על מנת לקבל רקמות בשר. הבנתי שבשר כזה יחשב כפרווה מכיוון שאף פעם לא התהווה בתור חיה או בהמה כל שהיא.
ישנו תהליך אחר של גידול רקמות בשר. באופן כללי מבעל חיים חי לוקחים את תאי גזע ועקרונית מתא אחד ניתן לגדל עד 13 מיליארד תאים, או במילים אחרות מפרה אחת אפשר לגדל כ12 טון בשר.
שאלתי בנוגע לכשרות הבשר. מצד אחד - האם אין כאן איסור של איבר מן החי מכיוון שפרה עדיין חיה בזמן לקיחת תאי גזע. האם ניתן להתיחס לתא גזע - איבר של בעל חיים? או שמא כמות תאי גזע תקבע האם מדובר באיבר מן החי?
שאלה נוספת: האם בשר שגדל מתאי גזע הינו בשרי? הרי מדרש על אברהם ואחיו של יוסף מתרץ גדי בחלב אימו כמדובר בעובר של גדי שלא נולד ולכן הינו פרווה.
אשמח להתייחסותך ולתשובה מפורטת עד כמה שאפשר כך שגם אוכל להתעמק במקורות ולהעמיק לימוד בנושא זה.
בכבוד רב,
תשובה
בתחומין פורסמו כמה מאמרים בנושא
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר






















