• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות בתנ"ך

כמה שנים שאול היה מלך?

הרב רפאל וסרטיל

ד ניסן תשע"ח
שאלה
שלום רב! בספר שמואל א’ פרק ג’ פסוק א’ מדובר על המלוכה של שאול, אך לפי פסוק זה לא מובן כמה שנים שאול מלך. תענה לי בבקשה כמה שנים שאול מלך על בני ישראל. תודה מראש על תשובתך. בכבוד רב,
תשובה
לשואל שלום, נאמר: "ושתי שנים מלך על ישראל" (שמואל א' יג, א), אך קשה להכניס את כל המסופר עליו בנביא בתקופה קצרה כל כך, וכבר העירו על כך המפרשים. לפי האברבנאל ששנתיים הן הנים שעברו ממשיכתו ועד לקריעת המלכות ממנו. על כל פנים מפשוטם של הכתובים עולה ששאול מלך כעשר שנים (חשבון השנים מבואר במבוא לדעת מקרא על ספר שמואל). בברכה נאמנה