ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

אכילת קטניות שלא היו בזמן הגזירה | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ט"ז ניסן תשע"ח

אכילת קטניות שלא היו בזמן הגזירה


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
שלום כבוד הרב, וחג שמח
אנחנו אשכנזים וקראתי באתר מסוים שמותר לאשכנזים לאכול בפסח קטניות שלא היו בזמן הגזירה, אז שאלתי היא מה מבין אלו מותר לנו לאכול:
קוקוס
דוחן
פולנטה (קמח תירס)
קמח טף
קינואה
תירס (ירק)

שאלה נוספת היא במידה ומותר לאכול תירס, האם מותר לבשל ממנו דייסה (כמו פולנטה)?

תודה מראש ומועדים לשמחה

תשובה:
ב"ה
שלום וברכה
יש בזה מחלוקת לדעתי בגזרה נתנו הכללים וכל דבר שדומה לכללים נכלל בגזרה. לדוגמא מתירס עושים דייסה וכן לחם לכן הוא דומה לחיטה ונוסף לכך מעורב בו חיטה לכן הוא נכלל בגזרה.
רק קוקוס לא נכלל בגזרה.
מועדים לשמחה
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il