• קמח, תבלינים וקטניות

כשרות המאפיות מיד לאחר הפסח

הרבנות הראשית לישראל

כ"ג ניסן תשע"ח
שאלה
שלום לכבוד הרב, מיד לאחר חג הפסח פורסמה מודעה בשם הרב פנחס אקרוב ובה הוא מתריע על קניית לחם מיד לאחר הפסח עקב כך ש"לא מתבצע נקיון יסודי של מכונות הבצק והאפייה" טרם המכירה לגוי בערב פסח, דבר שגורם להימצאות מאות ואלפי חרקים במהלך החג סביב המכונות ואוסר את הלחם הראשון היוצא מהמאפיות. שאלתי היא מהי המציאות בשטח, והאם המשגיחים מודעים לבעיה זו ומפקחים עליה? האם ניתן לסמוך על עובד המעיד כי העובדים ניקו בסמוך לפני המכירה את המכונות?
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה צריך לברר את המצב עם הרבנות שנותנת כשרות. בברכה הרב חגי בר גיורא