• זכויות יוצרים

שימוש באפליקציית מוזיקה פיראטית

הרב משה מאיר אבינר

כ"ו ניסן תשע"ח
שאלה
שלום, ישנה אפליקציה שמאפשרת שמיעה של כל שיר בעולם כמעט. האפליקציה מציעה מסלול חינמי ומסלול בתשלום של 20 ש"ח לחודש. ההבדל בין שני המסלולים הוא שבמסלול החינמי ישנן פרסומות בכל כמה זמן, ניתן לבצע חיפוש לפי שם זמר אך לא ניתן לבצע חיפוש לפי שם שיר או אלבום ספציפי וניתן להאזין לשירים של אותו זמר אך ורק באופן אקראי ללא סדר. בגרסה בתשלום אין הגבלות או פרסומות וניתן להגיע לכל שיר ביותר נוחות. כמה דגשים - לאפליקציה גרסה למחשב שמאפשרת את כל היתרונות של המסלול בתשלום ללא הצורך לשלם. ז"א במחשב הכל חופשי . בנוסף, האפליקציה ככל הנראה משלמת בכל מקרה כסף לאומן ששריו מושמעים - בין אם זה במסלול החינם ובין אם בתשלום. ישנה גרסה פרוצה של האפליקציה שמאפשרת שימוש ללא תשלום גם בסלולרי. האם לפי ההלכה אפשרי להשתמש בגרסה הזו?
תשובה
בס"ד שלום וברכה: כיוון שגרסה זו פוגע בזכויות היוצרים וגורמת להם הפסד ממון אסור להשתמש בה. בברכה: הרב משה מאיר אבינר