• שבת ומועדים
  • שבת

פתיחת דלת אלקטרונית בשבת

הרב משה ליב הכהן הלברשטט

כ"ב אייר תשע"ח
שאלה
אמא שלי גרה במתחם של גמלאים שבו יש דלתות אלקטרוניות, כלומר הדלתות נפתחות באופן אוטומטי כאשר החיישנים מזהים מישהו קרוב, השאלה שלי היא האם מותר לי לבקר אותה בשבת, אם אני יודע שאם אני מתקרב לדלתות הללו, החיישנים יפעילו את פתיחת הדלתות. אין כל דרך אחרת להגיע אליה באמצעות שימוש במשהו ידני.
תשובה
הליכה לתוך האזור של החיישנים כדי להפעיל את החיישנים ולפתוח את הדלתות אסורה. זו תהיה מצווה גדולה אם תוכל לשכנע את מנהלי הבניין לכבות את הדלתות האלקטרוניות בשבת; אתה תמנע חילול שבת מיהודים רבים. כל עוד הדלתות האלקטרוניות מופעלות, עליך לעשות הכל על מנת לבקר אותה במהלך השבוע ולא בשבת, זו תהיה גם זכות גדולה עבור אמך להקריב ביקור מהנה שלך לכבוד השבת. אם זה מאוד חשוב לבקר אותה דוקא בשבת, יש להמתין עד שמישהו אחר נכנס לבניין ולהכנס מיד אחריו כאשר הדלתות פתוחות.