ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה קמח, תבלינים וקטניות

כמה מתבלין הנשמר בקירור צריך לבדוק

מכון התורה והארץי"ח אב תשע"ח
שאלה
בס"ד לא הבנתי מהתשובה שניתנה - האם בפעם הראשונה שמשתמשים בתבלין (שנשמר בקירור בבית לפני ואחרי השימוש) יש צורך לבדוק את כל הקופסא/שקית? או שמספיק לבדוק רק חלק מתכולת האריזה, ובפעמים הבאות להשתמש בשאר התכולה ללא בדיקה נוספת היות ובינתיים התבלין היה שמור במקרר? תודה רבה
תשובה
בס"ד שלום וברכה אם קנית תבלינים ובדקת אותם על ידי ראייה שאין בו קורים וכן העברת על גבי צלחת לבנה וכדו', אזי אם תכניס מכאן ואילך במקרר אין תוספת חרקים. אין הבדל בין מקרר ומקפיא, כל דבר שיש בו פחות מ 16 מעלות לא יכול לפתח חרקים. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי
עוד בנושא קמח, תבלינים וקטניות

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il