שאל את הרב

  • הלכה
  • קמח, תבלינים וקטניות

כמה מתבלין הנשמר בקירור צריך לבדוק

undefined

מכון התורה והארץ

י"ח אב תשע"ח
שאלה
בס"ד לא הבנתי מהתשובה שניתנה - האם בפעם הראשונה שמשתמשים בתבלין (שנשמר בקירור בבית לפני ואחרי השימוש) יש צורך לבדוק את כל הקופסא/שקית? או שמספיק לבדוק רק חלק מתכולת האריזה, ובפעמים הבאות להשתמש בשאר התכולה ללא בדיקה נוספת היות ובינתיים התבלין היה שמור במקרר? תודה רבה
תשובה
בס"ד שלום וברכה אם קנית תבלינים ובדקת אותם על ידי ראייה שאין בו קורים וכן העברת על גבי צלחת לבנה וכדו', אזי אם תכניס מכאן ואילך במקרר אין תוספת חרקים. אין הבדל בין מקרר ומקפיא, כל דבר שיש בו פחות מ 16 מעלות לא יכול לפתח חרקים. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il