• בין בני משפחה

נגיעה באחים\אחיות

הרב אליעזר מלמד

כ"ה אדר א' תשס"ה
שאלה
האם מותר לאח גדול [היינו בן מצווה] ללחוץ את ידה של אחותו הגדולה, ומה הדין אם נישאה? מה יהיה הדין לגבי נישוק? [אגב, שמעתי בשם הרב ליאור שליט"א שהתיר בכה"ג אך רציתי לבדוק כאן את הדברים לאור דברי השו"ע באה"ע בשם הרמב"ם ש "מנהג שוטים ודברי טיפשים הם"], אשמח מאוד לבירור הדברים.
תשובה
אין בזה איסור, וכן נהגו אמוראים, וכן נוהגים גם היום חלק משומרי המצוות. אלא שהרמב"ם אומר שזה אינו מנהג משובח אלא מנהג שוטים, ואת דבריו כתב השולחן ערוך. ומכל מקום מי שנוהג כך, אינו חייב להפסיק מנהגו, ובמיוחד אם יגרם מזה צער.