• תכלת

מתחיל בלבן- האם מעכב?

הרב נועם דביר מייזלס

ט"ז תשרי תשע"ט
שאלה
שלום רב הרב. ב"ה קניתי טלית עם תכלת ושמתי לב שהקושר לא התחיל וסיים בלבן. שאלתי היא- האם לאחר מעשה אוכל ללבוש אותה, או שעניין זה מעכב וצריך לפרום ולקשור הכל מהתחלה? תודה
תשובה
שלום וברכה! הדבר אינו מעכב. מקורות: עי' שו"ע י"א סע' י"ג וי"ד, ובמ"ב י"ד ס"ק ס"ה כתב שאפ' "מניין החוליות והקשרים אינו מעכב לדינא רק הוא למצוה מן המובחר וכו'". ועי' שם שמדא' אפ' עשה קשר חוליה וקשר יצא יד"ח, ועי' במ"ב ס"ק ס"ו. אולם כמובן שאם אין בדבר טירחה מרובה כדאי לסדר את הכריכות כדבעי כיון שיש בדבר עניינים ורמזים גבוהים מאד. מועדים לשמחה. הרב נועם דביר מייזלס