• הפגישות ומה שמסביב

שידוכים

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ד תשרי תשע"ט
שאלה
בוקר טוב קודם כל תודה רבה! אז ככה...אני בת 19. והתחלתי לצאת ב"ה.. לפני שבוע בערך יצאתי עם בחור פעמיים והיה ממש טוב לשתינו(לפי ההרגשה בפגישות) והוא ממש מצא חן בעיני מכל בחינה... והרגשתי שוואלה יכול להיות פוטנציאלי.. אבל אחרי 2 פגישות הוא חתך כי הוא אמר שהוא לא רוצה להתחתן בזמן הקרוב.. כלומר בשנה וחצי הקרובות. ומבחינתי אין מצב להיות בקשר כזה מלא זמן ולשמור על כל כל ההלכות(שמירת נגיעה והכל)בקיצור.. מאז אני מרגישה שאני לא רוצה לצאת עם אף אחד אחר. ומצד אחד אני כן מבקשת מה’ ומתפללת שישלח את הזיווג.. מצד שאני אני לא רואה אף אחד שמוצא חן בעיני... אז אחרי כל זה.. השאלה היא כזאת.. אני מפחדת לפספס את הזיווג שלי בזה שאני מסרבת לכל מיני הצעות.. מצד שני תכלס אני לא חייבת לצאת עם כל אחד שמציעים לי.. נכון? תודה רבה! וסליחה שזה לא ככ ממוקד..שבת שלום:)
תשובה
שלום רב:\ לא חייבים להפגש עם כל מי שמציעים לך. ברית נישואין נעשית רק מתוך רצון וחפץ פנימי. הרצון מתחיל להבנות מהשאלה האם להענות להצעה או לא הענות. לכן העיקרון הוא שהולכים להפגש רק במקרים שהחפץ הפנימי קיים . למרות שאדם לא יכול לדעת לפני פגישה האם מדובר על משהו מתאים והרוב זה דמיונות. בכל אופן כל עוד שיש הצעות נוספות ניתן להחליט להפגש רק עם הצעות שיש בהם חפץ פנימי. כל טוב