- הלכה
- שחיטה והכשרת בשר
אכילת כבד במסעדות
שאלה
במסגרת לימוד דיני צליית כבד התעורר חשש למה שנעשה במסעדות. הכבד ניצלה כדת על גחלים ומובא לשולחן על שיפוד, לאחר שהכבד מורד מן השיפוד, אוסף המלצר את השיפודים בחזרה למטבח. האם השיפודים במסעדות שבהשגחה עוברים ליבון? אחרת שיפוד שנטרף על ידי הכבד משמש לצליית בשר מומלח (כגון פרגיות). האם יש בזה בעיה? האם עושים הפרדה? מהם נוהלי הכשרות בנושא?
תשובה
ההוראה אצלנו להשתמש רק בשיפודי עץ חד פעמיים.

צלית בשר וכבד בתנור פתוח
הרב דוד חי הכהן | כ"ט מרחשון תשע"ג
האם מותר לחסום מתפלל מקבוצה של תפילה?
הרב אביעד תפוחי | כ"ז טבת תשפ"ג

מותר לשחוט ביד שמאל?
הרב דוד חי הכהן | י"א אב תשפ"ב
השריית כבד שלא מלחו אותו ברוטב
הרבנות הראשית לישראל | ו כסלו תשפ"ב

הרה"ג יעקב אריאל
נשיא ישיבת ההסדר רמת-גן וארגון חותם. לשעבר רב העיר רמת גן ואב בית הדין לדיני ממונות.

הכשר מכונת גילוח
י"ד אב תשס"ב

פירוק אוהל בשבת
ט"ז אב תשס"ב

הטבלת אולר
כ"ב אב תשס"ב

פתיחת חנות בשבת ע’י שותף גוי
כ אב תשס"ב

ברכה על נטיעת עצי פרי
מכון התורה והארץ | כ"ב אב תשס"ז
לך בשלום או לך לשלום
הרב אוריאל טויטו | י"ח כסלו תשס"ט

ברכה על נטיעת עצי פרי
מכון התורה והארץ | כ"ב אב תשס"ז

מה מברכים על ברקים ורעמים
הרב יצחק בן יוסף | י מרחשון תשע"ג

מה לעשות כשהתפילה מהירה?
הרב אליקים לבנון | י"ד שבט תשפ"ג
לימודי חול דוחקים את לימודי הקודש מה לעשות?
הרב חיים שריבר | י"ד שבט תשפ"ג
