ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

אכילת כבד במסעדות | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ט אדר א' תשס"ה

אכילת כבד במסעדות


הרה"ג יעקב אריאל

שאלה:
במסגרת לימוד דיני צליית כבד התעורר חשש למה שנעשה במסעדות. הכבד ניצלה כדת על גחלים ומובא לשולחן על שיפוד, לאחר שהכבד מורד מן השיפוד, אוסף המלצר את השיפודים בחזרה למטבח. האם השיפודים במסעדות שבהשגחה עוברים ליבון? אחרת שיפוד שנטרף על ידי הכבד משמש לצליית בשר מומלח (כגון פרגיות). האם יש בזה בעיה? האם עושים הפרדה? מהם נוהלי הכשרות בנושא?

תשובה:
ההוראה אצלנו להשתמש רק בשיפודי עץ חד פעמיים.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il