• צניעות בלבוש

הלכות צניעות לכהנים?

הרב משה ליב הכהן הלברשטט

ד כסלו תשע"ט
שאלה
מהי ההלכה לגבי צניעות לגברים שהם כהנים? באלו דרכים יש לכהנים לשאוף ליותר צניעות בהשוואה לאחרים אם הם גרים בקהילה דתית מאוד?
תשובה
לכהנים יש תפקיד חשוב מאוד בהנהגה הרוחנית של עם ישראל. על שבט לוי נאמר בתורה "יורו משפטיך ליעקב ותורתך לישראל" (דברים לג, י), ובספר מלאכי (ב, ז) נאמר "כי שפתי כהן ישמרו דעת ותורה יבקשו מפיהו, כי מלאך ה' צבאות הוא", ופירש"י כי שפתי כהן, עליהם מוטל לשמור דעת, למה, שהרי תורה יבקשו מפיהו, שכבר דבר זה מסור להם "יורו משפטיך ליעקב" (דברים לג). בדברי הימים (ב יז, ח) מפורטים שמות הכהנים והלויים שיצאו ללמד תורה ולהורות את בני ישראל בערי יהודה במצות המלך יהושפט, ורש"י מסביר שהסיבה היא כי על הכהנים והלוים ללמד ולהורות כדכתיב (דברים כד, ח) "ככל אשר יורו אתכם הכהנים הלוים". ולכן חשוב מאוד שהכהנים אכן ישמרו על רמה רוחנית נאותה ויהוו מודל לחיקוי בכל תחום ובכל מקום בו הם מתגוררים, אולם אינני מכיר הלכה הנוגעת ספציפית לצניעות של כהנים, לא להבדל בינם לבין אחרים בנושא זה, ולא לרלוונטיות של הקהילה בה הם מתגוררים, מצוות התורה מחייבות את כל עם ישראל בכל מקום ובכל זמן.