חנות מרשת שפתוחה בשבת

הרה"ג יעקב אריאל

כ"א טבת תשע"ט
שאלה
לרשת חנויות גדולה שיש לה סניפים שפתוחים בשבת ויש לה סניפים שסגורים בשבת ונפתחים מצאת השבת, האם מותר לקנות בסניף שסגור בשבת? (כתוב בשעות הפתיחה שנפתח שעה אחרי צאת השבת) ,אני מעוניין לקנות ברשת הזו כיוןן שהיא יותר נגישה עבורי וכן המחירים שם מוזלים יותר, יש יותר מבחר וכו’. תודה!
תשובה
עקרונית יש להעדיף עסק שומר שבת על פני עסק מחלל שבת חנות שומרת שבת אלא שהיא קשורה לרשת מחללת שבת עדיפה מחנות מחללת שבת. בדרך כלל האחרונה גם מוכרת טרפה. עדיפה משתיהן רשת שאינה מחללת שבת