ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
שאלה
היי, עוד מעט אני אהיה בן 13 ואני חשבתי לעלות לתורה בבית כנסת רפורמי. האם זה נחשבת עלייה לתורה? ומה בכלל ההבדלים?
תשובה
בס"ד
שלום לך יובל היקר.
זוכה אתה להגיע לשלב מיוחד מאוד, שלב של כניסה לנעם על מצוות, זמן שלפי היהדות אתה נכנס בכלל הגדולים, להיות חלק מהמובילים בעם ישראל.
הובלה זו שאנשים לא תמיד מכירים, היא הובלה של קדושה בעולם, של תיקון העולם.
עד גיל זה הבן נחשב קטן, אינו מצטרף למניין, אינו זוכה להופיע קדושה של הציבור בעולם, ובשלב זה הוא מגיע לשלב אחר בחיים. שלב שבו הקדושה בעולם מופיעה על ידו ומשפיעה על כל הסובבים אותו.
כן, הקדושה היא מציאות רוחנית שמשפיעה המון על העולם, ואתה מגיע להיות שותף בכך.
הרבה דברים נראים במבט חיצוני שמשפיעים על העולם, אך באמת שלאחר זמן הם עוברים ולא נשאר מהם דבר. לעומת זאת הקדושה משפיעה, מקדמת את העולם, מובילה אותו אל התיקון שלו, אל השלמות המיוחדת שלו.
זו הבר מצוה המיוחדת לפי היהדות. העליה לתורה היא חלק מהכניסה לעולם של מצוות, לעולם של חיבור לאבינו שבשמים.
לצערנו הרב כיום יש אנשים מבולבלים, שחושבים שבר מצוה זה משהו אחר, ולכן חוגגים באופן אחר. אנשים אלו הקרויים רפורמים חושבים שהחיבור לה' הוא על פי הבנתם, אך אנו מבינים שחיבור אמיתי הוא אך שה' יתברך אומר, שהוא יתברך היודע מהי הדרך להתחבר אליו, ולכן כל הצעה של אנשים להתחבר לה' באופן אחר לא תוביל לדבר טוב.
אינני רואה עניין לחגוג בר מצוה או לעלות לתורה בדרך הרפורמית, שהיא לא מתוך קבלת מלכות ה', אלא ממליכה את האדם ושמה אותו במקום לא נכון בקשר עם ה' יתברך.
חבל להפסיד יום כל כך מיוחד בחגיגה לא נכונה. אינני רוצה להיכנס לפרטים בהבדלים, שכן כל הגישה שונה ואין סיבה להדגיש פרט כזה או אחר בשוני.
אשמח לעזור לך לדרך שבה תוכל לחגוג נכון את בר המצוה, במישהו שילמד איתך, שיוביל אותך נכון לזמן המיוחד הזה.
שתהיה לך המון המון הצלחה והמון מזל טוב.
הרב יצחק גרינבלט.
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר






















