• האם מברכים במקרים שונים

ברכה על תרופה מתוקה

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ט שבט תשע"ט
שאלה
שלום הרב, רציתי לשאול האם יש לברך על תרופות מחומרים טבעיים כמו "רגיעון" של חברת "הדס"? זה עשוי מפסיפלורה ועוד כל מיני מרכיבים. הטעם מתוק מאוד עד שצריך לשתות אח"כ מים כדי לאזן את הטעם. תודה רבה!!
תשובה
שלום וברכה! כיון שטעם התרופות מתוק וערב לחיך - יש לברך על התרופות שהכל. יש לציין שגם אם אין לתרופה טעם עצמי אלא הוסיפו לה טעם ממתק - יש לברך עליה (ועי' במקורות). מקורות: ראה שו"ע (ר"ד ח'), שו"ת אגרו"מ ח"א פ"ב, וזאת הברכה עמ' 113. ועיין מ"ב (שם ס"ק מ"ג) שאם הטעם טוב אפילו שאינו תאב לו ואינו לוקחו אלא מחמת אונס חליו - כיון שהחיך נהנה מברך. ובמג"א (ס"ק י"ט) מבואר ש"אם הם רעים לשתיה" ואין לו הנאה אין צריך לברך, אולם מהפמ"ג משמע שזה דוקא בשאין טעם טוב. ונראה שאם הטעם דוחה ומעורר בחילה, ואין לשותה כלל הנאה מכך, אין צריך לברך. בברכה רבה,