• שבת ומועדים
  • סדר וניקיון

השימוש בחומרי ניקוי בשבת וביום טוב

הרב משה ליב הכהן הלברשטט

י"ב אדר א' תשע"ט
שאלה
האם מותר להשתמש בחומר חיטוי למטבח או חומר ניקוי לשירותים כגון פנטסטיק או חומר ניקוי אחר שבא בספריי או נוזלי (לא סמיך כמו SoftScrub) בשבת או יום טוב? (אנא סלח לי אם התשובה לשאלה זו כבר קיימת באתר - לא הצלחתי למצוא אותו).
תשובה
מותר להשתמש בחומרי ניקוי נוזליים בשבת וביום טוב אך לא בסבון מוצק. חשוב לציין שיש להיזהר מאיסור סחיטה ולכן יש להשתמש לצורך הניקוי במברשת או מוצרים מיוחדים לשבת שאינם חומר ספוגי אלא מיוצרים מחומר סינטטי שסיבי המוצר אינם צפופים מדי. (הלכות אלו מפורטות בשמירת שבת כהלכתה פרק יב ע"ש).