• דיני ממונות בדרך

מקח טעות

הרב משה מאיר אבינר

כ"ט אדר א' תשע"ט
שאלה
שלום הרב נרשמתי לקורס רב שכונה בשיחה עם הרשם נאמר לי שאם אני יחזור כול יום שעה על החומר הנלמד לאחר שלוש שנים אצא רב בישראל מורה הוראה ללא כול חשש ויותר טוב מאברך שלומד במשך 20 שנה בכולל ולא נאמר כלום על חתימת חוזה וכיום שאני בקורס לאחר ארבע חודשים ושאלתי אברכים שאיתי איך הם מרגישים בחומר הם עונים שרק לאחר חזרה של 3-5 שעות ביום בכולל הם מכירים את החומר טוב זאת אומר שאין מציאות לדעת את החומר על ידי חזרה של יום אחד אז רציתי לבטל והוא אומר לי שאני חתמתי על חוזה לשלוש שנים שלא זכור לי שהוא הסביר לי שאני חותם על חוזה האם זה נקרא הונאה ואפשר לבוא איתו לדין תורה מכיון שאינו רוצה לתת לי בחזרה את כסרי או חלק מכספי?
תשובה
בס"ד שלום וברכה, כדי לדעת מה הדין במקרה זה יש לשמוע את שני הצדדים, ניתן לתבוע אותו לדין תורה לברור הנושא, עליך לדעת שאם התובע יכחיש את דבריך, יהיה קשה לך להוציא ממנו כסף שכבר שילמת, ע"פ הכלל שהמוציא מחברו עליו הראייה. באופן כללי, עיין בתחילת פסק הדין ( https://www.yeshiva.org.il/Psakim/File/2026 ) באתר פסקים - שמסביר כיצד חל חיוב התשלום למלמד. בברכה,