• שבת ומועדים
  • הסוכה והסכך

לבוד

הרב יצחק בן יוסף

י"ב תשרי תש"פ
שאלה
שלום לכבוד הרב, 1.שמתי בסוכה שלנו את הלבוד (שיכול להחליף את הדפנות),אך במקום אחד שמתי לב שנגמר לי החבל המקורי של הסוכה(הבד העבה,הלבן),ובמקומו שמתי חבל קשיח אחר(שבונים איתו סככות צל וכד")זה בסדר? 2.כמה דפנות אני צריך בסך הכל מינימום?האם שתי דפנות וטפח זה מספיק שרק עליהם יהיה הלבוד? 3.האם זה מעכב אם התחלתי את הלבוד מלמעלה ואז ירדתי כל פעם שלושה טפחים למטה במקום הפוך? 4.שאני מודד את הגובה(80 ס"מ) זה מהרצפה או מהמוט ברזל התחתון? כי יש הבדל קטן בגובה.
תשובה
1.כן. 2. שתי דפנות מליאות דופן שלישית שבעה טפחים. 3. 80 ס"מ מהרצפה.