- שבת ומועדים
- הכשרת כלים
שאלה
ראיתי תשובות הרב לגבי אי-הכשרת טוסטר אובן לפסח.
אני שואל כי בנדון שלי יש עובדות נוספות:
א. הטוסטר אובן גדול יותר מהרגיל (קרוב יותר למיקרוגל - גודל החלל הפנימי 30X30X22 סמ"ק), וא"כ אולי לא נדון ככלי.
ב. השתמשנו בו פעם אחת בלבד, לפני כ-8 שנים, לאפיית פשטידה בתוך ת ב נ י ת. למיטב ידיעתי - מנהג אשכנזים שלא להכשיר תנור לפסח היא כיוון שלעיתים האוכל (או חתיכה ממנו) בא במגע י ש י ר עם דופן התנור ואז לא מועיל ליבון קל של חימום לחום מקסימלי. אך כאן, כאמור היתה אפיה חד-פעמית בתבנית - ולזיעה לכאורה מספיק ליבון קל.
ג. גם אם נדון ככלי - מדוע שלא יועיל ליבון קל אם המגע היחיד של הדפנות הוא עם זיעת המאכל ?
תשובה
בתנאים המיוחדים שלכם ניתן להכשיר את התנור ע"י הסקה מירבית עד שנייר שתניחו בתבנית ייחרך.
התבנית עצמה אינה ניתנת להכשרה.