נפילת אפיים במנחה במקום שנוהגים לא לומר

כולל הלכה בית אל

י"ב כסלו תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב! אני מתפלל בביהכ"נ שלא אומרים נפילת אפיים במנחה. האם עלי לעשות נפילת אפיים למרות שהם לא עושים או לא?
תשובה
שלום וברכה יש לברר מדוע אינם נופלים על פניהם. אם זה מחמת חתן בעל ברית מוהל או סנדק וכו' אין לך לומר אחכ נפילת אפיים. אלא לעשות כמנהג הציבור. כמו כן אם אינם אומרים נפילת אפיים מחמת שמתפללים סמוך לשקיעה,ומנהג המקום כדעת הבן איש חי כה"ח והרב אליהו הרב אלישיב והרב אוירבעך (שכתבו שכך הוא מנהג ירושלים שחששו לדעת הקבלה) שיש לומר רק את התחנון ללא נפילת אפיים,תנהג כמותם. אך אם מנהגם הוא מחמת קיצור בעבודת ה' אז יש לך לומר ביחיד שתהיה תפילתך שלמה. (עיין שו"ע או"ח קלא' ב' בהגה וכה"ח שם ן'). בברכה רבה הרב אוריאל מועטי