• תורה, מחשבה ומוסר
  • איך וכמו מי לפסוק הלכה?

למה הפוסקים לא מסכימים על פסיקת הלכה אחת?

הרה"ג יעקב אריאל

י"ט כסלו תש"פ
שאלה
שלום הרב קראתי את תשובתו של הרב לגבי אם פונדקאית וראיתי שהוא והרב זלמן נחמיה גולדברג ועוד הרבה חולקים בדבר. השאלה שלי היא למה בעניינים חדשים שאין בהם מסורת ואשכנזים וספרדים וכו... למה לא פוסקים הלכה אחת לכולם? בדורות שהיה אפשרות כזאת היו מחלוקות אבל בסופו של דבר הכריעו וקבעו פסיקה הלכתית לכולם. נכון שבגלות היו פסיקות שונות והתחילו מנהגים שונים אבל זה נוצר רק בגלל שלא כולם יכלו לדבר ולפגוש אחד את השני לפני הגלות היה הלכה אחידה לכולם. אבל היום שכל פוסקי ההלכה כל כך קרובים אחד לשני למה שלא יפסקו הלכה אחת? הרי אנחנו רוצים לאחד את עם ישראל ולהפסיק את המחלוקות אז למה לא פסוק הלכה אחת לכולם ואז למנוע מחלוקות?
תשובה
לפני פסיקת הלכה יש צורך בדיון פתוח לבסוף תימצא הכרעה גם השארת הספק על מקומו היא הכרעה