• שבת ומועדים
  • חנוכה

עשיית מלאכה לנשים בהדלקת נרות חנוכה - מאיזה מלאכה וכמה זמן

הרב יצחק בן יוסף

כ"ד כסלו תש"פ
שאלה
לרב שלום, מדוע נשים נמנעות מעשיית מלאכה וכמה זמן נמנעות, ומיאזה מלאכות?
תשובה
כתבו הפוסקים שנשים נמנעות מעשית מלאכה בזמן הדלקת נרות. ונוהגות רק במשך חצי שעה בזמן שחיוב הנרות דולקות בבית.(יש שאסרו יותר זמן) ונמנעו מעשיית מלאכה - יש שכתבו הטעם שלא יבואו להשתמש בנרות החנוכה, ולפי זה אסורות בכל מלאכה כולל בישול. ויש שכתבו שנמנעות מעשיית מלאכה כדי שיזכרו הנס, ונמנעות רק ממלאכות האסורות בחול המועד. וכך פסק הרב מרדכי אליהו זצ"ל להימנע חצי שעה ממלאכות האסורות בחול המועד.