מי מתאים להיות מדריך?

הרב חגי לרר

י"ב אדר תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב. קוראים לי איילת השחר ואני בכיתה י לאחרונה הכניסו אצלנו ילדים להדרכה בבני עקיבא. עלו לי הרבה שאלות ומחשבות בעקבות ההכנסה. ורציתי לדעת איך בוחרים מדריך? מי ראוי להיות מדריך? תודה רבה.
תשובה
שלום וברכה, לא צריך לחפש את האדם המושלם ביותר כדי שיהיה מדריך. כיוון שלא נמצא אחד כזה. אך מאידך, מדריך צריך להיות אדם שיש לו יראת שמיים, מדריכים אלו אנשים שמחים שיכולים להשפיע דברים טובים על ילדים ונוער.אנשים שיש להם אידיאלים, מידות טובות. אני מציע שתתיעצי עם אנשים שקרובים אלייך. הורים, מורים, מדריכים שלך שאת מעריכה , והם יוכלו להאיר את עינייך בדבר הזה כיוון שלפעמים אדם הוא ביקורתי מידי על עצמו ולא תמיד רואה את הטוב והיכולות שיש בו. ברכה והצלחה וכל טוב.