• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

מטבח לא כשר

הרב יצחק גרינבלט

כ"ט אדר תש"פ
שאלה
שבוע טוב ומבורך! אני חוזר בתשובה וכרגע חזרתי לגור עם אמא. קנינו לי כלים כשרים, הבעיה שהמטבח עצמו לא כשר. האם אפשר להמשיך להתנהל ככה כרגע? החלטנו שאני אבשל את כל האוכל שלי בכלים הכשרים ואמא שלי תבשל אחר כל בכלים שלה כך שלא יתערבב. האם אפשר להמשיך כך? אבל כשבישלנו ביום שישי אמא שלי בישלה ואני הסתכלתי והיא מאוד נזהרה אבל היא בישלה גם סיר אורז בסיר הלא כשר ועם הכלים הלא כשרים במקביל וגם בהגשה היו גם וגם אבל הכלים הכשרים מקובצים והלא כשרים מקובצים. האם הכלים שלי עדיין כשרים? היה סכין אחד שמצאתי איפה שהיה הסיר הלא כשר בזמן ההגשה ושמתי אותו בצד. אבל אני לא יכול להיות בטוח שדברים אחרים לא התערבבו במאה אחוז. האם כדאי לי לחזור לדירה שלי ששם אני אהיה די לבד כרגע? והאם אפשר לאמא שלי תבשל לי בכלים הכשרים אם נדאג שלא יהיו כלים לא כשרים בסביבה? תודה רבה!
תשובה
בס"ד שלום עומר היקר. ממש התרגשתי לראות כמה אמא שלך משתדלת בשבילך, כמה היא משקיעה, ממש מרגש מאוד. אברך אתכם שתזכו להמשך האחדות הזו, להמשך החיפוש המתמיד איך להתגבר על השוני וביחד לזכות לשמח את ה' יתברך באהבה וכבוד אחד לשני. ממש חשוב שתכבד את אמא שלך, שגם היא עם דרך שונה, חשוב לכבד אותה. לדוגמא, מדוע שהיא לא תבשל קודם לעצמה? אתה תוכל לחכות, אבל לתת לאמא לחכות זה לא כל כך ראוי. לגבי הכשרות, אינני רואה בעיה. על שאלה מעשית אפשר תמיד לשאול רב, אבל באופן הכללי כאשר משתדלים כל כך, אין סיבה לחשוש. שתהיה לך המון המון הצלחה, ויהי רצון שנזכה לצאת מכל המצב הזה חזקים וטהורים ונזכה לביאת משיח צדקנו ולגאולה שלמה במהרה. בברכה הרב יצחק גרינבלט.