• תפילות והוספות מיוחדות

תפילה לשלום המדינה

הרה"ג דוב ליאור

ב אייר תשס"ה
שאלה
האם במצב היום שייך להגיד תפילה לשלום המדינה, כאשר הממשלה רוצה לעוקרנו מהארץ? ואם כן, מדוע, הרי מתפללים שם להצלחת הממשלה?
תשובה
אמירת תפילה לשלום המדינה אינה נאמרת על הממשלה, אלא זו הודאה לה' על המדינה עצמה, ותפילה על הצלחתה של המדינה עצמה. איננו מתפללים על האנשים החלשים המנהיגים אותה, ולכן אם קשה לומר את המשפט "ושלח אורך ואמיתך לראשיה שריה ויועציה", אפשר לדלג עליו. לתשובת הרב זלמן ברוך מלמד. לתשובת הרב יעקב אריאל. לתשובת הרב אליעזר מלמד. עוד על היחס למדינה ולמגרשים יהודים בשמה.