• שאלות כלליות

שימוש בטלית שהתלכלכה בדם

הרב נועם דביר מייזלס

ז אייר תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב. התעטפתי בטלית והיה לי פצע פתוח ביד והטלית התלכלכה קצת בכתמי דם. האם עדיין מותר להתעטף איתה?
תשובה
שלום רב לשואל היקר! מותר להתפלל בטלית לכתחילה. כמובן שאח"כ יש לנקות את כתמי הדם מהטלית, כיון שאנו עומדים בתפילה לפני מלך, וכן מצד כבוד הבריות. מקורות: דם מכה אינו דבר המעכב תפילה כמו צואה וריח רע וכדומה, ע"פ העולה מדברי הרדב"ז בתשובה ח"א סימן שט"ו ומדברי המג"א או"ח ע"ו סק"ד והאחרונים שם. בברכה נאמנה,